2012. május 18., péntek

Repülőterek 3

Bécs, Schwechat
Ha nem Budapest, akkor csak Bécs lehet. A bécsi repülőtéren népviseletbe öltözött asszonyok oszták sajtokat sonkát és bort kínálnak, na persze nem ingyen. A jó  borok nagy reklámot  csinálnak Ausztriának. Miért nincs a Ferihegyi repülőtéren néhány jeles magyar termelő bora? Miért csak egy szocialista nagyüzem privatizált, de minőségében a múltban megmaradt márkája iható? Miért nem kinálunk hungarikumokat? Jó pénzért, magas áron, ahogy a világ más részein teszik. Egyszóval Bécsből indulni jó, és nagyon jó a reptéri NH hotel*****,
és akkor már legyen teljes a kép, az NH Hotel ben ittam a legjobb Zöldveltelinit, a termelő Joseph Nagy volt, Burgenlandból.

NH Hotel,fürdőszoba


Antalya, Törökország

A török riviéra fő reptere. Tengeri megközelítés, sokpályas modern repülőtér. Az Európai Únió nélkül is rohamosan fejlődik Törökország, meg kell nézni! Van élet az Únión kívül is, ha jól csinálják.

Ankara
1923-óta főváros Ankara. Ugyan az Atatürk nevét az Isztambuli repülőtér viseli, de az a személyi kultusz ami Ankarában a vezért övezi az nekünk, akik átélték az ötvenes éveket nem  szimpatikus.Nem repülőtér , de érdemes elgondolkodva megnézni az Atatürk Mauzóleumát. Nekem sok minden előjön...
Ankara, Atatürk Mauzóleum és Citadella
Ankara Türkish Airways szárny
Ugyan azt írtam, hogy modernizálódik az ország, de még nem mindenhol éri el az Európai Únió szintjeit. Ez a megdöbbentő fotó egy éjszakai repülés alkalmával készült, Antalya és Ankara között. Ez a gép szárnya!
Sajnos a szárnynál, és az ablaknál ültem. Kár.

Nincsenek megjegyzések: