2008. február 1., péntek

Esőerdő Goa, Shimba Hills és Zanzibár

 Dudsagar vizesés

Goa érdekes tartománya Indiának. Míg az angoloknak 1947-ben el kellett hagyni India területét, a portugáloknak, akik Goát uralták, csak 1961-ben. Ezért sokkal frissebbek, elevenebbek a portugál keresztény kultúra jegyei . A dús dzsungeleken át kanyargó utak néha kis falvakhoz érnek, ahol nagyszerű gyarmati stílusú villák, és egyben gazdasági központok vannak, és a települések nagyságuknál nagyobb klasszikus mediterrán-portugál-katolikus templommal bírnak. A lakosság nagy százaléka keresztény. Ha taxiba ül az utazó, gyakran Jézus képeket lát a műszerfalra ragasztva, vagy kis olvasón lógó keresztet a belső visszapillantó tükrön. Egy-két óra taxizás után ér a turista abba a faluba, ahonnan indulnak a terepjárók a Dudsagar vizeséshez, a dzsungelen keresztűl. Itt a vízesésnél mindíg vannak majmok, akik egyrészt inni jönnek ide a száraz monszunidőszakban, másrészt a turisták által nekik adott ételek is vonzák őket. Én is vittem magammal banánokat. Bizony alig tudtam elég gyorsan eldobnis a gyümölcsöket , hogy a majmok meg ne karmoljanak érte.


Red Colobus , Jozani forest

Goával és Kenyával ellentétben a Zanzibári Vörös colobus majom nem eszik gyümölcsöt, így magamnak kellett a banánokat megennem. Csak levelet esznek, és sokkal nyugodtabbak is mint társaik. A kezdő természetfotósok /én is/ könnyen a közelükbe jutnak, és jó lehet fotózni őket. Még a vaku sem zavarja őket, akár meg is lehet fogni némelyiket.


Red Colobus , Jozani forest Jozani forest, Zanzibári dzsungel
Kenya, Shimba Hills rezervátumShimba Hills Lodge, járat a lombkoronábanEz volt a madár, ami egy nagy halat ragadott ki reptében a tóbólNincsenek megjegyzések: