2013. július 17., szerda

Sólyom

A Malév megszűnése óta újabb és újabb hírek röppentek fek az új nemzeti légitársaság létrejöttéről. A Sólyom tűnik a legreálisabb próbálkozásnak, bár megvalósulása még nem biztos. 


A Sólyom grafikai terve


Népszabadság  szerint valószínű, hogy iráni befektetők is részt vesznek a Sólyom gründolásában, a jelenlegi tulajdonosok egyike, Hurtyák Róbert ugyanis az üzleti életből származó információk szerint komoly iráni üzleti kapcsolatokkal rendelkezik.A lap arról is írt, hogy az idén a magyar fővárosban a Budapest Airport szervezésében lezajlott Routes Europe konferencián megjelent egy iráni légitársaság képviselője is. Ez azért keltett feltűnést, mert ez a társaság korábban nem látogatta a hasonló üzleti tanácskozásokat.  Szakmai körökben jelenlétüket azzal magyarázták, hogy egy még piacra nem lépett társaságnak keresnek jövendőbeli partnereket, útvonalakat, engedélyeket.


Emirates design
A pletykák arról is szólnak, hogy esetleg az Emirates  fióktársasága lenne a Sólyom, melyet a grafikai terv is igazol, illetve valószinűsít.

Egyes elképzelések szerint a mondai turul az élővilágban egy nagy testű sólyommal, talán az altaj sólyommal(Falco cherrug altaicus), a kerecsensólyommal (Falco cherrug), a szirti sassal (Aquila chrisaetus), a szakállas saskeselyűvel(Gypaetus barbarus) vagy a fakó keselyűvel (Gyps fulvus) esetleg ezeknek a madaraknak valamilyen hibridjével azonosítható.

Nincsenek megjegyzések: