2012. december 12., szerda

Valóság és illúzió , Cirkusz kiállítás

Valóság és illúzió kiállítás meghívója

A február 3-ig látogatható tárlaton festmények, szobrok, grafikák és alkalmazott grafikák mellett illusztrációk, textilek, kerámiák és fotók egyaránt láthatók lesznek - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma hétfőn az MTI-vel.
A Maciva Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. és a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete (MAOE) közös pályázatára a képző- és iparművészet, valamint a fotóművészet területéről több mint 300 mű érkezett cirkusz és a varieté témakörben. Az alkotásokból szakmai zsűri válogatta ki a darabokat és állította össze a kiállítást azzal a céllal, hogy bemutassa a cirkusz és varieté világának megjelenését a vizuális művészetek különböző területein, és ezáltal ráirányítsa a figyelmet a művészet és a kultúra egymástól eltérő szegmenseinek kölcsönhatására.




A Valóság és Illúzió megnyitója, Baán László

"Aba-Novák, Picasso és az egyetemes művészettörténet más kiválóságai bizonyították, hogy a cirkusz nem csak szórakoztató, intenzív élményeket nyújtó művészeti ág, hanem olyan összművészeti látvány- és gondolatvilágot is teremt, mely mindig inspirálóan hatott más művészeti ágakra. A kiírt pályázat újra ráirányítja a figyelmet a hazai cirkuszművészetre és e kezdeményezés is segítségünkre lesz abban, hogy mind többen ismerjék fel a cirkusz, mint műfaj ezerarcú sokszínűségét, derűjét és szépségét".



Mester Tibor - Lengés   /olaj, vászon 55x60 cm/

Mester Tibor képe   /bal első/ a kiállításon



Meghívó a résztvevőkkel


Nincsenek megjegyzések: