2012. december 6., csütörtök

Téli Balaton

Balatonakarattyai részletek
A Balaton egy közhely. Mégis mindig és mindig új arcát mutatja, mint egy jó szerető. Nem lehet megunni. Élvezet látni , érezni vizét, már a közelsége is mágikus érzéssel tölt el minden érző embert.
A fiatalkori Balaton ártatlan kamasz izgalma az örök nő szépségére váltott.
Közhely, és valóban egy köz hely. Nem olyan tömeges ma már, de mégis köz hely.
Erre a padra oly sokszor ültem, mindig más és más helyzetekben, de amit e padról láttam az ugyanaz a megnyugtató, elvarázsoló örök szépség volt,  ami ma is.

Nyári emlékek...
Ha a távolba tekintek, Világos partjaihoz is sok  mély társítást illeszthetek. S ha a tó közepe felé irányul a tekintet, akkor a  vizek mélyéről feltörő gondolatatokból  hoz elő elfelejtett  részleteket.


Balatoni fények decemberben

Tihany mindig az elegancia és az ősi múlt jelképe volt. A történelmi gazdagság amit kézzel lehet tapintani, a valóság napi káprázatában is átüt. Egy  szálloda sem rontja  a befogadás élményét, sőt, igazi mágikus helyszíne a Balaton kultikus és hedoni élvezetének. Az Echo Residence egy zsákutca utolsó pár lépésén, mint érett gyümölcs a faág végén rejti ízeit, gazdagságát. A belső medencében úszva, az üvegfalon kitekentve a tó kaleidoszkópikus szineváltozásait látva nem szakad el a látogató
a Pannon tenger gravitációjából.


Tihany, Echo Residence All Suite Hotel, 17 lakosztály

Decemberi napsütés 

Echo Residence falrészlet

Echo Residence terasz


Echo Residence lakosztály háló


Echo fürdőszoba részlet

Lakosztály folyosó



Fürdőszoba szaunával

A lakosztályok némelyikében belső szauna is található. Mint a vidéki háziasszony jóindulatú traktálása ez. Nem csak a tó, nem csak a belső medencék, de még a szálloda  szobái is a meleg, kedves marasztaló kényelmet kínálják ezekkel a privát szaunákkal.

Tihanyi képek


Nincsenek megjegyzések: