2012. július 4., szerda

Kempinski Abu Soma

Már a megérkezés előtt le kell tegye az ember a fegyvert. És ez többszörösen is igaz. Az Hurgadát a Szudáni határral összekötő autópályáról letérve egy végtelennek tűnő fehér napégette sivatagba jutunk. Ez az  út nem vezet városba, szinte a semmibe vezet, mégis széles, nagyívű kanyarokkal. A vezető gyorsan 140 fölé gyorsít, ami az út és látási viszonyok ellenére nem megnyugtató. Tízperces autózás után megjelenik a "mesterhármas", a luxus szállodák vörös tengeri központja: A Kempinski, a Sheraton, és a Cascade Golf and Spa.
Van még két hotel ezen a területen, nem is rosszak, de nem az európai ötcsillagos szinvonalat képviselik. A The Breakers Diving hotel, ami a búvárok és a kite surf-ösök bázisa, valamint a Robinson Club, amely a német családok otthonias érzéseit igyekszik kielégíteni itt Egyiptomban is.

Kempinski Soma Bay

A másik ok amiért a fegyver le kell tennünk, mert ez a három szálloda a legvédettebb a Vörös tengeri szállodák között. Azt megszokja az ember, hogy a szállodák előtt bukkanókkal, sorompóval igyekeznek a biztonság látszatát bemutatni. Itt azonban komolyan veszik a biztonságot,  három egymás utáni checkpont van, fegyveres őrökkel. A legbelső állomás után, már egy drótkerítéssel elzárt területre jutunk, nehéz lenne idegennek ide jutnia.

Kempinski Soma Bay hall

Bent a szállodában éteri a hangulat. A kinti 39 fokot azonnal elfelejtjük. Mintha templomba érkeztünk volna. Vastag hűvös falak, csend, elegancia, és keleties misztika. Nem spóroltak a márvánnyal és a összes anyagon érződik, hogy itt nem a gazdaságosság, a takarékosság volt a tervezésnél a szempont.

Kempinski Soma Bay az étterem bejárata

Kempinski Soma Bay Maja

Kempinski Soma Bay hall

Kempinski Soma Bay

Kempinski Soma Bay hall

ő
Kempinski Soma Bay belső részletek

Kempinski Soma Bay hall

Kempinski Soma Bay Kijárat a belső udvarra

Kempinski Soma Bay hall

Kempinski Soma Bay hall

Kempinski Soma Bay Junior Suite

Kilátás  az egyik standard szobából

Kempinski Soma Bay lakosztály fürdőszoba

Nincsenek megjegyzések: