2012. június 2., szombat

Repülőterek 6

Punta Cana
Punta Cana, Dominikai Köztársaság

Nem felene meg a mai biztonsági követelményeknek a Punta Cana-i repülőtér. Mindenki oda megy szinte, ahova akar. Nincs kerítés, üvegfal, csak a karib jó hangulat.

Punta Cana-t elhagyva irány az Atlanti óceáni légtér

Maldív Szigetek, Malé

Nehéz lenne ennél különösebb leszállópályát találni. Az Indiai Óceán közepén, több ezer kilométerre a szárazföldektől, egy mesterségesen meghosszabbított korál sziget a repülőtér. A Maldív Köztársaság legmagasabb pontja két és fél méterrel található a tengerszint felett.

A Laccadives  Szigetek hasonló terület, a korallszigetek gyöngyfüzére. Indiához tartozik, de a helyi muszlim vezetés ad engedélyt a belépésre. Egyik Laccadives "leszálló sziget" Agatti.

Agatti, Laccadives Szigetek

Diego Garcia, Brit-amerikai légitámaszpont az Indiai Óceánon
A hatvanas -hetvenes évekban gyakran olvastuk az ujságban, vagy hallottuk a rádióban, az amerikai B52-esek Diego Garciáról támadták Észak Vietnamot. A korállsziget ma is jelentős katonai bázis. A kép bal oldalán a beton kifutón itt is látszanak a B52-esek. A kép legszélén , baloldalon a vilkágos műanyag héjszerkezetű sátrak alatt a B2-es stratégiai bombázók vannak, védve a katonai kém műholdak kiváncsi szeme elől.

Maldív hidroplán , vizi taxi
És az álmok ezekkel a hidroplánokkal érhetők el. Az elszórtan elhelyezkedő kis koráll szigetek
utazási eszköze a dhoni /maldív kis motoros hajó/ mellett a hidroplán.

Malé, hidroplán repülőtér
Nehéz szebbet elképzelni...

Nincsenek megjegyzések: