2012. június 1., péntek

Repülőterek 5

El Al, Tel Aviv-Eilat járaton

Izraelben csak egy belföldi járattal repültem: Tel Aviv-Eilat járaton. Olcsó volt a jegy , ráadásúl szinte üresen ment a gép.

Ben Gurion, tájékoztató tábla...

Ben Gurion, Tel Aviv



Sharm El Seikh
Hurghada

A Hurghadai repülőtér bonyolítja a javát az Egyiptomi Vörös tengeri turistaforgalomnak.  És mivel az utazási irodák takarékoskodnak, leszállnak itt a Kenyába, Zanzibárra, és egyéb délafrikai célpontok felé tartó gépek is. Miért?
Hurghada

Tankolni főleg.
Eilat,Izrael
Itt Izrael területe nagyon leszűkül.  A városba került a leszállópálya, leszálláskor párhuzamosan repül az ember a főúttal.


Hurgada part  szállodákkal



Dubai repülőtér

Dubai egyre nagyobb központja a repülésnek. Maga is jelentős üzleti és turista forgalommal rendelkezik, de ezen kívül szinte minden ázsiai célpont felé tartó gép leszáll itt. Az utasok olcsó vámmentes üzletekben vásárolhatnak, ami további forgalomnövekedést okoz. A Maldív Szigetek, Sri Lanka, Thaiföld stb.felé tartván itt nyújthatjuk ki elzsibbadt lábainkat. Valószínű a kerozin is olcsóbb ebben a körzetben.

Goa, Dabolim repülőtér

Ezt a repülőteret szintén használják katonai célokra is, amint a kép is árulkodik erről. Bizony a két hetes Goai tartózkodás alatt gyakran hallottuk  hangrobbanásokat.

Goa, Dabolim repülőtér


Nincsenek megjegyzések: