2015. szeptember 28., hétfő

Szüret 2015 és Gunaras

Mosdós szüret 2015
 Mosdós község a Kaposvártól 17 km-re keletre, a külső somogyi dombság lejtőjén, a 61-es közlekedési főút mellett fekszik. Határát a Kapos szeli át, rétekkel, erdőkkel, szőlőkkel tarkított táj öleli. Kitűnő buszközlekedése van. Bár közvetlenül a település mellett halad el a Dombóvár–Gyékényes-vasútvonal, vasútállomás csak a két szomszéd falunál, Baténál és Nagyberkinél van. A községhez tartozik GázlópusztaSárkánypuszta ésJajvölgytelep is.

Mosdós szüret 2015

A községtől délre 2 km-es távolságba helyezkedik el a kiváló a kiváló mikroklímájának köszönhetően a harmónikus, zamatos borokat termő Vigadó hegy. A szép, rendezett pincékben kiváló borok érlelődnek, melyek a túrázni, kirándulni vágyók részére rendelkezésre állnak.A főbb termelt fajták: olaszrizling, királyleányka, zöldvertelini, kékfrankos, zweigelt és a merlot.Minden év tavaszán hozzáértő, vizsgázott borszakértők minősítik a borokat.Májusban itt rendezik nagy kulturális program keretében a hegyi búcsút az 1779-ben épült Szent János kápolnánál.A Vigadó hegy látványosságai a Székely kapu, kopjafák, továbbá a szépen rendbe hozott 3 forrás. Aki szereti a jó borokat, a friss tiszta levegőt és meg akarja ismerni az itteni hegyi gazdák vendégszeretetét, az látogasson ki a Vigadó hegyre, melyet végig beton úton közelíthet meg.

Mosdós szüret 2015


Mosdós szüret 2015


Mosdós szüret 2015


Mosdós szüret 2015


Mosdós Maja szüretel


Mosdós szüret 2015Mosdós szüret 2015
  

Gunaras Spa hotel
 Dombóvár – Gunarason, a Dél - Dunántúl szívében található magyar vidék egyik rendkívül exkluzív szállodája. A harmonikus környezet, a kristálytiszta levegő, a gyógy- és élményfürdő és a nyolc hektáros gondozott park teljes nyugalmat és feltöltődést kínál vendégeink számára.

Gunaras Spa hotel

Gunaras Spa hotel

Nincsenek megjegyzések: