2014. július 22., kedd

Ftc stadion

FTC Stadion, sajtópáholy

Már zöldül a fű
Fradi múzeum
Fradi Stadion, felezővonal


Emlékeimben gyakran felmerül a Népstadion, ahol a fradi kényszerűségből játszotta 
mérkőzéseit. Fiatal külvárosi proli srácként a grundokon fociztunk,  a tv-ben néztük kedvenceinket, és a csúcs: mikor élőben láthattuk a kedvelt játékosainkat. Szinte nevetségesnek hangzik, kettő forint ötven fillér volt a diákjegy a fradi meccseire a stadionba. Ezt még a szegény családok gyerekei is meg tudták fizetni. Igaz ezek a jegyek a felső karéj tetejére szóltak, ami a százezer főre tervezett Népstadion legfelső része volt.
Mint egy rajztáblán mozgó hangyák, úgy látszódtak a játékosok, igaz a mérkőzés előtt a szobrok között a bemelegítésnél közelről is lehetett látni a sztárokat. Nem felejtem el azt az érzést, mikor a rangadó előtt a gyúró ott a stadion előtti füvön gyúrta  le a játékosokat, és a frissítő, bemelegítő krém illatát a kiváncsiskodó szurkolók is beszívhatták.


Az első fotó 1910-ből


Ftc stadion nyitómérkőzés 1910


Ftc stadion a hősi időkben


A kispad Recaro bőr székei

Olyan messziről láthattuk a mérkőzést a felső karélyról, hogy gyakran összeállva, csoportosan törtünk be az alsóbb szektorokba, a drágább helyekre, ahol voltak üres székek. Voltak nevezetes szektorok, a Keleti pályaudvar felőli részeken, a P,Q,R,S, szektorok ahol a legaktívabb szurkolók gyülekeztek.Ftc stadion

Ftc stadion lehajtható székek


Ftc stadion


Ftc stadion reklámcsíkkalSajtó vendéglátásItt lehet a győzelmeket ünnepelni


VIP Gold bár


A főbejárat 


A hazai csapat öltözője


Az öltözőhöz kapcsolódó bemelegítő terem


Öltözői zuhanyozó


Kijárat az arénába


Ftc stadion labdával

Ftc stadion


Ftc stadion főbejárati porta

Ftc stadion külső a sassal

Nincsenek megjegyzések: