2014. január 9., csütörtök

Krasznai Tünde

Mester Maja / 6éves /  -  Krasznai Tünde az X Faktorban énekel

Kisgyermekes szülőként elgondolkodtam azon a képmutató támadáson , melyet az X faktorban szereplő 
Krasznai Tünde ellen indítottak. Mint szülő én is szeretném megvédeni gyermekemet az ízléstelenségtől, az erőszaktól, és minden nem neki való dologtól. Az életben később úgyis találkozik mindezekkel , de akkorra már felvértezve áll szemben ezekkel a dolgokkal. 
Az énekverseny kezdetekor  feltűnt az az elemi erő és tehetség, ami a három legjobbig vitte a versenyzőt. A második-harmadik selejtező után kedvencemmé vált
És most jön az érdekes rész, én is megtudtam,  hogy Tünde felnőtt filmekben szerepelt korábban.  Addigra már a sajtóból  is  lehetett érezni:  ki kell esnie,  itt nem nyerhet. A nézettségi adatok, a klikkelési számok hiába jelezték a népszerűségét, a nézők tetszését.
 A média világa, a mi világunk ripacs harsányságával,  a nézettség hajszolásával ugyan naponta szerepeltet nem erkölcsös életet élő, esetleg nem egészen makulátlan múltú szereplőket, ízléstelen, néha pornográfiába hajló műsorokban, de ez más volt. Krasznainál  az inga átlendült valami miatt a konzervatív, inkvizíciós műerkölcs oldalára. Maga az RTL tulajdonosa is csatlakozott a  véleményterror csoporthoz:  Krasznai Tünde nem nyerheti meg a versenyt! Itt nincs helye olyan személynek, aki korábban szerepelt pornófilmen.
Hogy milyen módszerekkel , milyen indirekt vagy direkt módon befolyásolták az ügyet, az csak a belső emberek tudják. Mindenesetre már volt évekkel korábban un. beszavazós műsor az RTL-n amit szándékosan megmásítottak, mint ez utólag kiderült.
Nem vagyok híve a gyerekek TV-elé ültetésének, az esti időszakban különösen nem. Akkor
egy öt-hat éves gyereknek már az ágyában kell hallgatnia a mesét amit a szülők válogatnak  és olvasnak nekik. 
Nyaralásunk miatt azonban rögzítenünk kellett az X faktor utolsó három adását, így azt utólag, felvételről néztük meg, nem a szokásos esti  időben. Így látta meg Maja Krasznai Tündét. Így tetszett meg neki is, minden előítélet nélkül.
Mert a gyerekeknek nincsenek előítéleteik, nekik még tiszta "ítéleteik" vannak , amit persze a szülőnek finoman nyesegetni lehet ha szükséges.
Ezt a gyermeki "ítéletet" nincs szándékomban befolyásolni, nem ijedek meg, mint az ördög a tömjénfüsttől.
Egy nagyszerű énekes nagy  emberi érzésekkel elénekelt  dalait megnézheti, meghallgathatja a gyermekem és én is. 
Nem tudom lesz-e rá módunk?
Mert ha a véleményformálók összezárnak, akkor az össze van zárva.  /Az utolsó mondat a Pulp Fiction alapján /


Mester Maja - Krasznai Tünde rajz  hátlap

http://www.sonline.hu/somogy/kozelet/az-x-faktoros-sztar-fogadalma-elbujni-jott-somogyba-krasznai-tunde-532709

1 megjegyzés:

Surika írta...

Tisztelt Uram!

Csak gratulálni tudok az írásához. Igen, mi felnőttek nagyon is álságosak tudunk lenni és elítélünk sokszor olyan embereket is, akik életéről semmi közelebbit, lényegit nem is tudunk, ha rivaldafénybe kerül! nagyon kevés az olyan ember, aki felnőtt korában is meg tudta őrizni azt a gyermeki tisztaságot, amely még az ön kislányában nem veszett el. Kérem, tegyen meg mindent, hogy benne is maradjon!Köszönöm az írását és a gyönyörű fényképeit. élvezettel olvastam,nézegettem.

Üdvözlettel,
Serflek Annamária