2013. szeptember 27., péntek

Nikon D800

Nikon D800 ,  a "big picture"


Gyakran kérdezik, miért jobb a Nikon D800 fényképezőgép, mint a többi? Nehéz elfogultság nélkül válaszolni. Legtöbbször azt válaszolom: A Nikonnak van a legnagyobb tapasztalata a tükörreflexes fényképezőgépek gyártásában. Még maga a Canon is Nikon objektíveket használt az első gépei gyártásakor.
A szenzor a gép szive-lelke. A SONY-val való együttműködés termékenyítő hatása is volt a D800 megjelenése.
És most egy ábra, egy olyan ábra amely világossá teszi a Nikon hatalmas lépését a tükörreflexes kisfilmes fényképezőgépek  területén.




Szenzorok felbontása arányosan

A japán Camera Grand Prix 2012 díját idén a Nikon vihette haza: a D800-at választották (így a közönség is) az év fényképezőgépének. A díjazáson, amit a japán „Camera Journal Press Club” rendez évente, még a Canon EF 8-15 mm F4L USM objektívet is méltatták: az év objektívje érdemet kapta. A Szerkesztői Díjat pedig a Sony NEX-7-nek és az Olympus M.Zuiko 45 mm F1.8-nak adományozták.


A szakmai minősítők is a legmagasabbra helyezik a D800E és a D800 képminőségét. A DxO listája a szenzorteljesítmény és minőség alapjan:

A DxO minősítési listájának eleje




Hogy minősítenek a DxO-nál? Ime:
http://www.dxomark.com/index.php/About/Sensor-scores/Sensor-Score-Essentials

A reklám igaz, a kép minősége és mérete is nagy

A Nikon D800 saját kategóriát képez: képkészítési képességei vetekszenek a középformátumú fényképezőgépekével, kezelhetősége viszont a D-SLR formátumú gépeké, így a részletekért rajongó profik továbbra is teljes mozgásszabadsággal készíthetnek csodálatos képeket.









Nincsenek megjegyzések: