2013. március 17., vasárnap

Kis Tirol étterem Rákosszentmihály


Pozitív elfogódottsággal érkeztem a Kis Tirol étterembe. Gyermek és kamaszkoromat itt éltem, a Sashalom-Rákosszentmihály-Mátyásföld „bermuda” háromszögben. Nem világom az osztrák-német-bajor alpesi belsőépítészet favilága, de egy ilyen étterem is színesíti a pesti kínálatot, meg kell nézni.

Kis Tirol belső

Húsleves gazdagon

Az étlapon autentikus, klasszikus tiroli és bajor ételek. Talán ebbe az irányba kellett volna haladnom, de a Kaiser smarni elé úgy gondoltam elég egy tartalmas leves: egy „Nagy halászlé”.
Már a tálalás is bizonytalanná tett, ugyanis az acél lábas mellé nem adtak tányért, de ezt betudtam a
magas hegyek más világával. Azonban a leves, mert a halászlé mégiscsak leves valahol, olyan sűrű volt mint egy főzelék. Színében is inkább a fáradt jegyek domináltak, mint a paprika pirossága.

Nagy halászlé tálalva

A visszaküldött sűrítmény helyett a „Nürbergi grill kolbász serpenyős burgonyával, bajorkáposztával” című főétel került az asztalra.

Nürnbergi grill kolbász serpenyős burgonyával, bajorkáposztával
 Az étlapon és a weben Nürbergi a kolbász, de gyanítom hogy ez inkább Nürnbergi akart lenni, nekem mindkettőnek megfelelt, mind mennyiségében, mind minőségében. A változatosság kedvéért minden alkotóelemet különböző hőfokon tálaltak /forró káposzta, langyos serpenyős burgonya, meleg kolbász/, de ez a reklamálásom miatt történhetett, igyekeztek gyorsan tálalni a Nagy halászlé visszautasítása után.

Paulaner csapolt sör
 Az étel ízvilága mégis jó volt. Aki  ezeket az ételeket fogyasztja ne jöjjön autóval, mint én, mert az ember szinte kívánja a bőségesebb sörfogyasztást. Úgy még tökéletesebb lett volna.
A vegetáriánus tál zölségei frissek voltak, de talán a késői télnek köszönhetően az arányok az olcsóbb árfekvésű póréhagyma-lilahagyma irányba tolódtak el.

Vegetáriánus tál

A császármorzsát mind mi, mind a pincérek elfelejtették. Biztos jó lehet, mert az étlap szerint 20 perc a várakozási ideje.
A Kis Tirolt a  rusztikusabb, sörözős világot kedvelőknek ajánlom.
 De az éttermek fine dining-os, gasztroforradalmi vonalát ne itt keressük

Nincsenek megjegyzések: