2010. december 13., hétfő

Összeesküvés elmélet-I.

Nagyanyám 1896-ban született. 1969-ben , hetvenhárom éves volt, amikor a holdraszállást néztük a tévében, élőben!
"Kis lépés az embernek, de nagy ugrás az emberiség számára" -hangzott a ma már szállóigévé vált mondat.  Azt akkor is sejtettük, hogy az ilyen költséges és jelentős nézettséggel bíró adásban nem lehet improvizálni, minden ki van találva, százszor begyakorolva, mégis a lelkünk az egekben járt.
Nagyanyám csak ennyit mondott: "Ezek az emberek nincsenek a Holdon!" . Természettudományos nevelés alanyaként csak nevettem megjegyzésén.
Akkor már fel voltam készülve a nagy eseményre,  a Szabadság téri követségen rendszeresen  néztük az Apolló program filmjeit. Bizonyára a propaganda is szerepet játszott ezeknek a vetítéseknek a megszervezésében, de irtóra élveztem. Kifelé vonulva egy kis fonott kosárból Apolló kitűzőket lehetett elvenni, amiket azonnal magunkra is tűztünk. A kijáratnál , az utcán egy  BM-es Warszava  kocsi parkolt,  évek óta ugyanott, benne civil  nyomozók, a kocsi körül egyenruhás rendőrök. Bizonyára arra vártak, hogy az épületből kilépjen Mindszenty hercegprímás, aki már 1956 november 4.-e óta volt kényszerből a követség lakója. A szovjet intervenció elől az utolsó percben menekült  ide a magyar katolikus egyház vezetője.
De csak megfigyeltek  bennünket ahogy elhagytuk az épületet, sokunkon a kitűzött Apolló jelvénnyel. Nem is igazoltattak, pedig az igazoltatás abban az időben nem volt ritka esemény.
Ma már más a helyzet. Ahogy a képen is láthatók a szokatlanul erős biztonsági intézkedések külső jelei. A páni félelem a nyilatkozatokból is átszűrődik:"Érthető okok miatt nem árulhatok el részleteket a biztonsági programunkról, de elmondhatom, hogy az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége - akárcsak a legtöbb nagykövetségünk a világon - rendelkezik egy programmal, amely a létesítményeink körüli gyanús tevékenység felderítésére szolgál" - írta Bradley Hurst, a budapesti nagykövetség sajtóattaséja. Hozzátette: a felderítési program a nagykövetség "normális biztonsági elővigyázatosságának része".
Akkor is voltak néhányan akik kételkedtek a sajtó által közvetített "valóságban", de mára gyökeresen megváltozott minden ezen a területen. Az internet elterjedésével lukak keletkeztek a nyilvánosság sűrűn szövött hálóján, amin keresztül sok minden átjut ellenőrizetlenűl. Ennek hatásáról lehet vitatkozni, de a hatása elementáris.
Egy nemzetközi nonprofit szervezet, amely kiszivárogtatott kormányzati és egyéb dokumentumokat publikál az interneten, miközben forrásainak névtelenséget biztosít most bemutatta milyen más a világ , ha a valódi oldalaiból is látunk valamit. A nevet az internetes  kontroll miatt csak körülírni lehet.  

És most térjünk vissza a holdutazáshoz, nézzünk meg egy képet!


Szép fotó, Hasseblad fényképezőgéppel készült. Azt is tudjuk, hogy a Holdon a gravitáció 1/6-a a Földinek. A képen jól láthatóak  a lábnyomok. De semmilyen nyoma nincs a súlyos járműnek, amin még egy űrhajós is ül! Ha a Holdon gurult vona, nyoma lenne...Valami kimaradt a képről: a kerék nyoma!- azaz a keréknyom
Ebből két dolog következhet:
1. Ezek az emberek nem voltak a Holdon
2. Ezek az emberek ugyan voltak a Holdon, de ez a fotó nem a Holdon készült
Az még szinezi a sztorit, hogy az eredeti filmfelvételeket elvesztették a NASA-nál...(?)
Az erről szóló hiradás itt olvasható:


http://www.smh.com.au/news/national/one-giant-blunder-for-mankind-how-nasa-lost-moon-pictures/2006/08/04/1154198328978.html


Lehet választani, de kicsit megsavanyodik az ember szája. Ki játszik kivel?
 Milyen céllal? Mit hihetünk el, és mit nem?


A"Capricorn One" című amerikai játékfilm egy felvételén készült a fotó.

Nincsenek megjegyzések: