2008. szeptember 17., szerda

Cavo Spada Luxury Hotel and Spa , Kolymbari

Chania repülőtere, a növekvő idegenforgalom miatt már nem csak Héraklionban fogadják a turistákat. A repülőtér katonai alkalmazása párhuzamosan folyik a polgári repüléssel.
Fényképezni tilos...
Chania
2008 juniusában nyílt meg a Giannulis Hotels csoport kezelésében. Kréta szállodái közűl kiemelkednek a lánc szállodái. Csaknem mind ötcsillagos luxushotel. Itt nem török , vagy egyiptomi a szállodaválaszték. Tehát nem a nagy sokszáz szobás monstrumok uralják a terepet, hanem fordítva: a kis clubhotelek és családi panzió jellegű kis szállodák a jellemzőek. Elképzelem, és néha nyomokban még látható, milyen volt itt az élet ötven-hatvan éve. Turizmus nélkül az egyszerű paraszti életet élték az itteniek, kis házaikban,kanyargós hegyi utakon elérhető olajfákkal, szőlőkkel. A halászat az évszázados túlhalászat miatt már régen nem  könnyű. Ma európai jólét van, az emberek nyugodtak, nem úgy mint Magyarországon.

Cavo Spada swim up suite

Persze kevésbé nyomasztó az itteni tél, és a sok napsütés is jó. A görögök Krétát a "legnagyobb szigetnek" nevezik, de hát az is, mármint Görögországban. A "főváros" : Héraklion, ahová a magyar utazási irodák is leszállnak. Mi a régi fővárosba érkeztünk: Chaniába, ami egy katonai reülőtér még ma is. A sok F 16-os, és más harci gépek állandó zajt okoztak, néha még a szálloda fölött is eszméletlen zajjal húztak el. Na dehát jó helyen van ez a Kréta, a Földközi tenger közepén, és a magas hegyeken / 2600 méter/ a radarok messze látnak, akár be a Közel keleti térségbe is... E két nagy kategória között helyezkednek el a Giannoulis lánc szállodái, 100-150 szobás szobaszámmal.
Cavo Spada swim up suite

Kréta új luxusszálodája: a Cavo Spada. Látványra nagyszerű... De milyen igazából?

https://picasaweb.google.com/102037263259299709878/CreteCavoSpada2008

Cavo Spada swim up suite

Nincsenek megjegyzések: