2024. szeptember 1., vasárnap

2024. Albánia

Durres,  az Adriai-tenger parti síkján fekszik, szemben Olaszország két kikötővárosával, Brindisivel és Barival.


Durres. Az Adriai-tenger partján fekszik, Albánia legnépszerűbb tengerparti úti célja. A 10 kilométer hosszú strandszakasz megfizethető árakkal kombinálva kora tavasztól augusztus végéig vonzza a nyaralókat a város vízpartjára.

ű

Durres. Albánia második legnagyobb városa, csodálatos tengerparttal büszkélkedik. A Beach of Durrës a finom homokjával, a kék tenger látványával és a naplementével várja a látogatókat, akik készen állnak a balkáni kalandra. A tenger itt lassan mélyül.


Durres, koszovói albánok. 1989-ben a Jugoszláv hadsereg bevonult Kosovóba. Felszámolták a helyi nemzetgyűlést, és bezárták az olyan iskolákat, ahol albánul tanítottak. Erre válaszul az albánok létrehozták a saját iskolarendszerüket, ami része volt annak a folyamatnak, hogy kialakuljon egy kettős társadalmi rendszer Koszovóban.szeptemberében titkos népszavazáson a koszovóiak a függetlenség mellett döntöttek, és október 19-én kikiáltották a független Koszovót,


Korzó.Durrës (régi magyar neve: Duránc) város Albánia középső partvidéki részén, az azonos nevű Durrës kerület székhelye. Római katolikus érseki és ortodox püspöki székhely. Az ország második legnépesebb városa.Jelentős ipari központ, tengeri kikötő és üdülőhely.


Durres, kikötő


Durres ,  A nagyjából 20-25 kilométeres partszakaszon a sekély és kristálytiszta tenger mellett széles, homokos strand húzódik szellősen rakott napágyakkal és -ernyőkkel. A part tövében sétány, mellette éttermek, bárok, fagyizók, játszóterek, parkok, szállodák. A hotelek többsége kiváló fekvésű: tágas teraszok néznek a tengerre és a naplementére. Némelyik igazi luxuskategória, medencék, faragott szobrok, éttermek, játszóterek díszítik környéküket. 


Kodra e Kuajve


Durres, 

Kodra e Kuajve


Kodra e Kuajve


Kodra e Kuajve. Az építményt 2012 elején hozták létre. A komplexum Shkallnuri domb tetején található, ahonnan élvezheti a különleges természeti környezetet és a csodálatos kilátást Durres partjára.


Durres, 

Kodra e Kuajve


Kodra e Kuajve


Tirana, Enver Hodzsa atombunker


Tirana, 

Et'hem Bej Mosque



 Tirana, 

Nemzeti Történeti Múzeum