Mester Tibor

Gondolatok a fotókról, fotók a gondolatokról

2007. december 30., vasárnap

Languszta és homár

Karafuu Resort, Zanzibár

Mikor próbáljon az ember languszta és homárételeket fogyasztani,- ha nem is annyira érdekli,- mint nyaraláskor, ahol friss és szép példányokat kaphat, és nem budapesti árakon.
Languszta vagy homár - A languszta és a homár elkészítési módja igen egyszerű, de el kell, hogy mondjuk: nem éppen kíméletes az állatok számára. Az általános szabály viszont, hogy csakis élő állatot készítsünk el! A languszta vagy a homár ollóit kötözzük össze, majd az állatot dobjuk - még élve! - forrásban lévő vízbe. Azonnal fedjük le, mert a kapálózó, életéért küzdő állat még összekötve is képes megszökni a lábasból... Pár perc főzés után grillezhetjük az ételt. A hosszában kettévágott állat emésztőcsatornáját távolítsuk el, majd fűszerezzük fokhagymás olívaolajjal és süssük meg faszénen. A langusztát és a homárt fokhagymás mártással fogyasszuk.




mesterfotos dátum: 18:33
Megosztás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

‹
›
Főoldal
Internetes verzió megtekintése

Magamról

Saját fotó
mesterfotos
Budapest, Hungary
Egy budapesti fotós fotóblogja, egy kis gondolatisággal.
Teljes profil megtekintése
Üzemeltető: Blogger.