2012. szeptember 29., szombat

Európa és az USA hitelminősítői



"Hiába" vágják bóvliba a hitelminősítők az eurótagokat?
2012. szeptember 29. | 14:29     

Csak apró technikai módosításnak tűnik, mégis nagy jelentőségű piaci szempontból az Európai Központi Bank (EKB) azon minapi döntése, hogy akkor is elfogadja majd fedezetként az európai mentőcsomagot kért eurózóna tagországok államkötvényeit, ha azok hitelminősítése bóvli (befektetésre nem ajánlott) kategóriába romlik. Ez döntés jelentősen tompítaná egy-egy ország leminősítésének negatív piaci hatásait, az ilyen állampapírokat birtokló kereskedelmi bankok ugyanis a fedezeti szabályok lazulása miatt továbbra is különösebb nehézség nélkül finanszírozáshoz juthatnának az EKB-tól. 

Ehez a hírhez nem kell kommentár, ezidáig a farok csóválta a kutyát, mégha hatalmas farok is volt...


Európa éjszakai fényei
Az USA éjszakai fényei
USA  Népesség
Népszámlálás szerintismeretlen +/-
Rangsorban3
Becsült308 792 000 fő (2010.)
Rangsorban3
Népsűrűség31 fő/km²
Európa
Europe (orthographic projection).svg
Népességi adatok
Népesség731 000 000[1] fő
Népsűrűség70 fő/km²
Földrajzi adatok
Terület10 508 000 km²
Országok50

2012. szeptember 28., péntek

Barátság, Óvodai vásár








Mester Maja és barátnője Radó Mia az óvodai ünnepségen.

2012. szeptember 27., csütörtök

Gyerekrajz

Mester Maja : Az Ősz és a Nyár összetalálékozása



Mester Maja : Gyönyörű napsütés
A rajzok a Madarász Viktor utcai óvodában készültek. A képcímek a rajzoló által megadott címek.

2012. szeptember 23., vasárnap

Industrial landscape, Diósgyőr

A Diósgyőri Gépgyár 
Miskolctapolca  turisztikai látogatása közben az ember nem feledkezhet meg a környezet múltjáról sem. Aktív drukker koromban a miskolci 1-es villamos ütközői között  állva érkeztem Diósgyőrbe



Korabeli jegy a tempofradi oldaláról

FTC szurkolók, szemben a rendőrök



 a pályaudvarról, a magyar labdarúgás  egyik fellegvárába. Nem volt nagy ügy, a villamos ment,  mi meg a két kocsi között a két kocsi ütközőjére  támaszkodva utaztunk.


A nevezetes 6-oson divat volt "lógni" a peronon

 Nem volt ellenőr, nem is lehetett a kocsin kívül. A sok fradi drukker nem is adott lehetőséget a jegyek ellenőrzésére. Csak egyszer volt baj, amikor a villamos kanyarodott élesen, és a támaszkodó lábak egyre távolabb kerültek egymástól, majdnem angolspárgába kellet átmenni, de fiatalok voltunk, szurkolók, fanatikusok, meg tudtuk oldani. Akkoriban Pesten is a peronon utaztunk a  hatoson, nem bent a fülkében. A 12-es busz majd hozzánkért a körúton.
 Diósgyőr Magyarország egyik történelmi települése, ma Miskolc  egyik városrésze, volt nehézipari központ. Középkori vára magyar királyok és királynék kedvelt üdülőhelye volt, ma műemlék, turisztikai látványosság. A szocializmus idején itt működött az ország egyik legjelentősebb gyára, a Diósgyőri Acélművek . Diósgyőrről kapta a nevét Miskolc labdarúgócsapata , a  DVTK is, amelynek Stadionja  szintén e városrészben található.

Lillafüred


Palotaszálló hall

Gróf Bethlen István miniszterelnökké történt kinevezése alkalmából építettette a Palotaszállót, Lux Kálmán tervei alapján.


Palota Szálló, Lillafüred

Palotaszálló különterem

Lépcsőház üvegablak

Vizesés épp víz nélkül
 A Palotaszálló építesekor alakították ki Magyarország legmagasabb vízesését. /20m/






Hámori tó
 A Garadna-völgyben a két patak összefolyásánál kialakult kisebb, természetes tavat 1813-ban felduzzasztották,így kialakult a tó.
Hámori tó csónakokkal

Hámori-tó
A Hámori-tó a Garadna völgyében, a Szinva patak mésztufagátjának duzzasztó hatása miatt keletkezett. Először 1319-ben említik, egy pálos kolostorral kapcsolatos oklevélben Feltó-halastóként. A jelenlegi méretű tavat 1810-ben hozta létre a kohászat állandó vízellátása érdekében Fazola Frigyes – a vasmű víztározójának gátja nagyobb esőzések hatására időnként átszakadt. A gyár vízgazdálkodásában a tó igen fontos szerepet játszott: vízállását naponta mérték, a zsilipek nyitását gondosan följegyezték.
A tó másfél kilométer hosszú, helyenként meglehetősen mély. A tavon nyáron csónakázásra és vízibiciklizésre van lehetőség. Partján a Neptun Búvárklub épülete található. A tó egyik partján Bánkútra vezető autóút, a másikon festői sétány található.
A völgyzáró gáttól nem messze, a völgy jobb oldalában fakad az Eszperantó-forrás vize, ami az erdei vasút alatti átereszen átfolyva jut a tóba.

2012. szeptember 20., csütörtök

Felhasznált fotó

Mindenki szeret fényképezni, néha még a hivatásos fotósok is. Az elkészült képek elöntik a winchestereket, feltöltési albumokat, számítógépek képernyőit. Sok fotóból sok a jó kép, ez a nagy számok törvénye.
De mégis az igazi öröm, mikor a képet mások felhasználják. Ez igazolja a kép értékeit.
Most egy felhasználást mutatnék be, egy reklámszatyor a kép helye.

Virág Judit Galéria reklámtáska

2012. szeptember 17., hétfő

Hernyák családi borászat

Hernyák  László 


A lepárló bejárata


Húszkilencvenegy, 2011
Nehéz kérdés: mit jelent a szám. Hernyákék már a jövőbe érkezetek? A válasz frappánsabb.
2091 Etyek postai irányítószáma!

Szüret előtt

Lepárló



Kóstoló terasz

Borfesztivál a Várban




Pók Tamás






Felirat hozzáadása