2007. augusztus 25., szombat

Bombák

A bombák régi dolgok. A megsemmisítés eszközei. A kérdés csak az : mit semmisítünk meg, és mit nem. Elvesztett bombák. Sokszor leesnek bombák a repülőkről. A 60-as években az amerikai légierő gépéről atombomba esett le a spanyol partok közelében. Szerinem azóta sem találták meg. Ezek intelligens bombák, nem robbannak csak úgy, egy kis ütődéstől. A délszláv háború alatt kazettás bomba hullott magyarország területére, az se robbant, egy konyhakertben találták meg a káposzták között. Most az oroszok /?/ ejtettek el egy bombát Grúzia területe felett. Ezek a bombák nem robbannak, megis elpusztítanak valamit, a bizalmat.
Fel nem robbant II.világháborús bombákat találnak hetente, havonta Budapesten. Ritkán robbannak.
1945.augusztus 9-én az amerikai légierő második atomtámadásakor a pilóták nem találták a rossz látási viszonyok miatt a megsemmisítendő célt, egy olyan várost, ahol sok hadiüzem volt. De a bombát le kellett dobniuk. Nagaszaki nevét nem ismernénk, ha aznap napos idő van a Japán szigetek felett.

2007. augusztus 13., hétfő

India

A nyugalom lehetőséget ad gondolkodásra. Punjab államban fényképeztem ezt a két férfit.
Nem tudom tudnának-e úgy élni mint az európai emberek, valószinüleg igen. Hogy mi tudnánk-e így élni ahogy ők, majdnem biztos, hogy nem.
Meg vagyunk fertőzve a folyamatos munkával, tenniakarással. És van rá lehetőségünk, hogy szinte folyamatosan dolgozzunk, az elmélkedés lehetősége nélkül. Pedig szükségünk lenne rá.